TU/e

Virtual Lab


FAQ

In deze FAQ staat informatie over enkele belangrijke zaken omtrent vlab.nl.

Waar kan ik suggesties voor verbeteringen doorgeven?
Vlab.nl is nog volop in ontwikkeling. Problemen die u ondervindt in het gebruik, suggesties voor verbeteringen, of nieuwe functionaliteit kunt u richten tot
Wanneer wordt de vergoeding voor een experiment bij mijn tegoed bijgeschreven?
De bijschrijvingen van tegoeden die bij een experiment verdiend worden geschied pas na afloop van een onderzoek, nadat de onderzoeker de resultaten heeft geinspecteerd en heeft aangegeven welke deelnemers recht hebben op vergoeding. Indien een deelnemer, blijkens uit de resultaten, niet serieus aan het onderzoek heeft meegedaan dan heeft de onderzoeker het recht geen vergoeding uit te keren. Vlab.nl betaalt per experiment een vergoeding uit naar uw Paypal account (of eventueel naar een bankrekening bij bedragen van 3 euro of meer).
Wat is Paypal?
Paypal is een online betalingssysteem waarmee u over de hele wereld in webwinkels en op ebay kunt betalen. Op bijvoorbeeld idealshops.nl kun je zoeken naar winkels die paypal ondersteunen. U kunt een Paypal account gratis aanvragen. Een Paypal account kunt u koppelen aan een bankrekening (maar dat is niet verplicht). U kunt gratis geld naar uw Paypal account overboeken vanaf uw bankrekening. Geld van het Paypal account kunt u terugboeken naar uw betaalrekening (hier zijn beperkte kosten aan verbonden, 1 euro voor bedragen onder de 100 euro) of gebruiken om te betalen op internet.
Betalingen worden bij Paypal gedaan via een overschrijving naar een emailadres. Het emailadres dat gelinkt is aan het Paypal account moet u invullen in uw profiel, welke u kunt wijzigen op 'mijn pagina'.
Vlab.nl gebruikt Paypal voor het betalen van vergoedingen, omdat administrative handelingen beperkt blijven en de kosten voor het gebruik laag zijn. Daarnaast zijn betalingen door vlab.nl via Paypal sneller dan bankoverschrijvingen (die kunnen vanwege de interne administratie op de TU/e enkele weken duren).
Waarom vraagt Paypal of ik mijn bankrekening wil koppelen aan mijn Paypal account?
Bij de inschrijfprocedure zal Paypal dit aan u vragen, omdat u normaal gesproken geld op uw Paypal account moet kunnen zetten om betalingen te kunnen doen. Echter, in dit geval ontvangt u al geld van vlab.nl als vergoeding. Indien u dus niet uw Paypal account wilt koppelen aan uw bankrekening, kunt u die verzoeken van Paypal negeren, en enkel Paypal gebruiken om de vergoedingen van vlab.nl online te besteden.
Kan ik ook via mijn bankrekening betaald worden?
Dat kan wel, maar alleen voor onderzoeken die 3 euro of meer vergoeden. Indien u geen Paypal account heeft opgegeven in uw profiel, wordt u niet uitgenodigd voor korte onderzoeken. Op vlab.nl worden veel korte onderzoeken van enkele minuten gehouden, met beperkte vergoedingen (bijv. 1 euro voor een onderzoek van 5-8 minuten). Echter, dergelijke kleine bedragen kunnen we niet uitbetalen via bankrekeningen, vanwege de hoge kosten. In uw profiel kunt u aangeven of u voor onderzoeken met een vergoeding van 3 euro of meer, betaald wilt worden via Paypal of via bank. Let wel, bankbetalingen kunnen enkele weken in beslag nemen (i.v.m. de financiéle administratie), terwijl Paypal betalingen vrij snel na afloop van het onderzoek gedaan zullen worden en u de betaling direct ontvangt.
Hoe veilig en anoniem zijn mijn gegevens?
Uw persoonlijke gegevens (naam, adres, bank) zijn beveiligd opgeslagen en worden in vlab.nl slechts gebruikt voor administratieve doeleinden. Ook onderzoekers die gebruik maken van vlab.nl krijgen deze gegevens dus niet te zien. Uw anonimiteit is dus volledig gewaarborgd. Vlab.nl wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek, en uw gegevens zullen op geen enkele manier aan anderen worden doorgegeven.
Hoe kan ik mijn registratie/account opheffen?
Indien u uit het vlab.nl systeem verwijderd wilt worden, dan kunt u een verzoek richten tot . Uw persoonlijke gegevens zullen dan uit het systeem verwijderd worden, en uw account zal worden opgeheven.
Hoe kan ik contact opnemen met vlab.nl?
Op de contactpagina staan de contactgegevens van vlab.nl.

Contact | FAQ | © Martijn Willemsen & Bart van Bragt